Coeducar és educar

Les princeses dels contes estaven molt enfadades pel paper que els havia tocat representar durant segles: Nenes passives esperant que els demanin matrimoni i els prenguin la vida. S’HA ACABAT, ha començat un conte nou: HI HAVIA UNA VEGADA UNES DONES QUE NO ESTAVEN SOLES I UNES PERDIUS QUE VOLIEN VOLAR FELICES…

López, N. i Cameros, M. (2009). La cenicienta que no quería comer perdices. Barcelona: Nido de Boas

Des de la comissió de biblioteca, juntament amb l’equip de mestres i la bibliotecària de l’escola, vam fer una exposició el dia 8 de Març, Dia de la Dona, a la biblioteca amb un recull de contes coeducatius que ens ajuden a educar per una societat més igualitària, més justa, més lliure, més respectuosa, on els infants puguin SER I VIURE en llibertat, sense prejudicis, estereotips, abusos ni violència. També va incloure imatges de dones que al llarg de la història han estat importants en diferents àmbits però no se’ls hi va reconèixer la seva tasca a causa del seu sexe. Totes les nenes i nens de l’escola van tenir la oportunitat de visitar-la i veure i treballar els diferents contes que hi havia.

A la biblioteca els infants poden trobar llibres coeducatius en un nou apartat creat fa poc temps per ajudar a transmetre aquests valors en el seu dia a dia.

Ara que s’acosta Sant Jordi podeu trobar una selecció de contes i llibres coeducatius en aquest enllaç.