Contents de retrobar-te, Joan!

Com deveu haver vist les famílies que entreu pel carrer Salmerón, el Joan Rodríguez, el «Joan-de-la-porta» ha tornat a la feina de conserge de la Roda. Després d’uns mesos de baixa per motius de salut, ens alegra tornar-li a veure la cara (mai més ben dit: sense mascareta!). A l’època en què ell va agafar la baixa, estàvem en plena enèssima onada COVID, i aleshores a la web de l’AFA teníem una secció anomenada «Històries del Joan», on el Jordi Palet dibuixava anècdotes que el mateix Joan-de-la porta li explicava. Entre la baixa del Joan, el covid i la feina del Jordi, la secció no va tenir continuïtat. Però, per celebrar el retorn del benvolgut Joan, pengem un parell de dibuixos que van quedar en stand-by en aquells moments.

Aquest dibuix és de quan el Joan semblava haver-se convertit -sense ell voler-ho, és clar- en un agent secret que controlava la temperatura de tothom. Bond, Joan Bond, agent 0037,5º.

I aquest altre és de les dificultats que tots vam tenir quan havíem de reconèixer-nos amb la mascareta incorporada. Sobretot per les mestres i nens i nenes de P3, que es coneixien per primera vegada amb mitja cara tapada. Sembla que faci molt temps d’allò, i tot just estem aprenent a assimilar-ho.