Guies i consells

En aquest apartat hi trobareu un recull de guies per ajudar-vos a fer un bon ús de les noves tecnologies i ensenyar als infants a accedir-hi de forma correcta i segura.

  • Les escoles avisen: compte amb el Whatsapp… dels pares Cada vegada més escoles aconsellen als pares dels seus alumnes que facin un ús responsable i respectuós dels grups de WhatsApp. Els fòrums, creats sobretot per mantenir el contacte entre les famílies deriven en ocasions en enfrontaments que poden afectar el clima escolar. Vegeu el nostre decàleg a: https://afalaroda.cat/decaleg-de-normes-de-bon-us-dels-grups-de-whatsapp-de-families-de-lescola/(s’obre en una pestanya nova)
  • Internet 2.0 CESICAT.El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) és l’organisme executor del pla nacional d’impuls de la seguretat TIC aprovat pel govern de la Generalitat de Catalunya el 17 de març de 2009. La missió del Pla nacional d’impuls de la seguretat TIC a Catalunya és garantir una societat de la informació segura catalana per a tots, operant un Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, com a eina per a la generació d’un teixit empresarial català d’aplicacions i serveis de seguretat TIC que sigui referent nacional i internacional.
  • Cesc i Cati. Agents antirisc a la xarxa El Cesc i la Cati són els personatges virtuals que ajuden als nens i nenes de Catalunya a navegar amb seguretat a la xarxa. La seva sèrie està especialment pensada per a infants de 7 a 10 anys. No us perdeu les aventures del Cesc i la Cati!
  • Manual de bons usos digitals Guia de recomanacions i hàbits saludables davant la tecnologia
  • Guia ràpida per a un ús segur del mòbil Consells i recomacions per a utillitzar el mòbil correctament
  • Guia per a l’ús segur de les XARXES SOCIALS (CESICAT) Aquesta guia està dirigida a totes aquelles persones que utilitzen sovint les xarxes socials virtuals o que tenen fills que hi participen.vLa guia és útil tant per a xarxes amb una finalitat lúdica com per a xarxes socials de perfil professional . Aquesta guia també està pensada per aquelles persones que estan interessades en les xarxes socials, tot i no pertànyer-ne a cap, així com a conèixer quines precaucions caldria adoptar si, finalment, decidissin provar d’utilitzar-ne alguna.
  • Passa-t’ ho bé a Internet, a Internet bon rotllo…! La xarxa t’ofereix moltes possibilitats: jugar, comunicar-te amb els amics, xatejar, buscar informació per als treballs de l’escola, etc. Però, tal i com passa a la vida real, a la xarxa també ens podem trobar en situacions difícils, d’abús o informació errònia que cal evitar.
  • Navegació segura per a menors (Cesicat) Aquest és el primer d’una sèrie de manuals amb consells de seguretat amb els quals el CESICAT pretén arribar d’una manera senzilla i didàctica a l’usuari de tecnologies de la informació i la comunicació per sensibilitzar-lo sobre la importància de la prevenció i de l’aplicació de mesures de seguretat en el seu contacte diari, tant personal com professional, amb la tecnologia i la xarxa.
  • Guia ràpida de missatgeria instantània La missatgeria instantània ofereix funcionalitats que no tenen altres sistemes de comunicació, però també és una via més d’exposició als riscos existents a Internet. La majoria d’amenaces són similars a les existents en d’altres serveis de la xarxa, com el correu electrònic o la navegació web. Així doncs, els menors s’han de comportar a Internet amb el mateix respecte, responsabilitat i seny que en d’altres entorns. Aquí podeu trobar unes mesures bàsiques.